ff718c82-87f9-427c-8af0-ba3c7a2c2354.png

Ruski hljepčić i druga kulinarska putovanja

19,77 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana 19,77 
Samo 2 na zalihi

Jesmo li uistinu to što jedemo? Zašto su hrana i seks osuđivane kategorije? Zašto slinimo čitajući Gogolja? Zašto je ruska hra­na kisela, a votka prijeko potrebna? Možemo li naučiti piti kako Bog zapovijeda? U što moramo gledati dok pijemo i u čijem društvu sjedati za stol? Kako je izgledao pirovanje u vrijeme kuge? Tko će, uostalom, pobijediti u napetome dvoboju izme­đu dva tekuća blaga ukrajinske i ruske kuhinje, boršča i ščija? Ruski hljepčić je nezaobilazno štivo za svakoga tko voli jesti, kuhati, razmišljati i pisati o hrani. Genisovu kulinarsku filozo­fiju krasi isto što i njegov jezik – dubina jednostavnosti, ljepota nepretencioznosti i humor hedonista, a ne asketa. Gusto, jed­nostavno, duboko i smiješno – glavne su odlike Genisova stila. U Kulinarskim putovanjima Genis putuje svijetom znajući jed­nu temeljnu istinu: glad potpiruje putnikovu geografsku zna­tiželju. U Gastronomskim etidama on upućuje na tajne, gotovo filozofske niti, kojima su ljudska duša i želudac povezani u gor­dijski čvor. Crveni kruh virtuozna je refleksija o sovjetskoj civi­lizaciji, odnosno seciranje utrobe sovjetskoga društva, čija se bit krije upravo u marginalnome i jestivome. Kulinarski blog je pak intimni dnevnik kulinarskoga psihoanalitičara koji ne kri­tizira nego nas podučava umijeću ljubavi prema hrani i svijetu koji nas okružuje. Hrana je za Genisa duhovno iskustvo, način spoznaje novoga. U vremenu u kojemu je hrana spektakl, a kuhari dio celebrity kulture, rijetki uspijevaju razumjeti da je hrana moćno spoznajno oružje. Genis ne želi s nama podijeliti tajnu što jesti nego kako to činiti. I kako o hrani promišljati. - Ivana Peruško

Kolekcija
aleksandar-genis
Nakladnik
naklada-ljevak
Jezik izdanja
Hrvatski
Barkod
9789533038476
ISBN
9789533038476
SKU
KO9789533038476

Nema recenzija za ovaj proizvod.

Budite prvi koji će ostaviti recenziju!

Ostavite recenziju

Za ostavljanje recenzije potrebno je biti prijavljen.

Prijavite se

Budite korak ispred drugih

Pretplatite se na naš newsletter i prvi saznajte za popuste, nove proizvode i ekskluzivne ponude!